Samsyn:Stilguide: Skillnad mellan sidversioner

förslag till tillägg om avgränsning
(förslag till tillägg om avgränsning)
Rad 1: Rad 1:
{{Instruktionssida}}
{{Instruktionssida}}


Den här '''stilguiden''' anger riktlinjer om vad som är lämplig stil för både språk och form för samverkansbegreppens beskrivningar på denna wiki. Den tar också upp hur man kan markera olika åtgärdsbehov och “vad som finns kvar att göra” för att en begreppssida ska bli så komplett som möjligt.  
Den här '''stilguiden''' anger riktlinjer om vad som är lämplig stil för både språk och form för samverkansbegreppens beskrivningar på denna wiki. Stilguiden fungerar som en beskrivning över vad målet är med en begreppssida och fylls på successivt under projektets gång för att dokumentera det som projektet Samsyn kommer underfund med. Som ett stöd för att planera, skriva och ge återkoppling om samverkansbegrepp i wikin finns också en [[Samsyn:Checklista|checklista]] som utgår från vad som finns i denna stilguide. 
 
Sidan tar också upp hur man kan markera olika åtgärdsbehov och “vad som finns kvar att göra” för att en begreppssida ska bli så komplett som möjligt.
 
== Avgränsning ==
Samsyns wiki samlar begrepp som berör '''universitets och högskolors samverkan'''. Om ett begrepp går att beskriva utifrån denna riktlinje så hör det hemma i wikin. Vissa begrepp är gränsfall, då kan det behöva lyftas för en diskussion med andra i projektet för att reda ut om det ska ingå eller ej. Universitets och högskolors samverkan som tydligt tema kan också verka som vägledande för hur lång en sida kan bli, eller vad som bör ingå i begreppets beskrivning och inte. Här kan det vara till hjälp att sträva efter att "hålla sig till ämnet". När ett stycke eller detalj kan sägas vara alltför löst kopplat till det övergripande temat, kan det finnas anledning att stryka det från att ingå i wikin.  


==Om sidans innehållsförteckning==
==Om sidans innehållsförteckning==
Rad 26: Rad 31:


===Referenser===
===Referenser===
De referenser som har '''fotnoter''' i texten listas automatiskt under denna rubrik som en referenslista. Vi försöker att undvika fotnoter i texternas inledande definition för att i stället placera dem i avsnittet under rubriken tillämpningar.  
De referenser som har '''fotnoter''' i texten listas automatiskt under denna rubrik som en referenslista. Vi försöker att undvika fotnoter i texternas inledande definition för att i stället placera dem i avsnittet under rubriken tillämpningar. Via "Ange källa" finns tre olika referensmallar som kan användas beroende på vad källan är, dessa är "webbref", "bokref" eller "tidskriftref".  
<div style="text-align: left;border:3px solid #cae1e7; padding:1.5em;">
<div style="text-align: left;border:3px solid #cae1e7; padding:1.5em;">
Exempel på listade källhänvisningar från fotnot<ref>[https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/hogskolelag-19921434_sfs-1992-1434 Högskolelagen Kap 1]</ref>:
Exempel på listade källhänvisningar från fotnot<ref>{{Webbref|url=https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/hogskolelag-19921434_sfs-1992-1434|titel=Högskolelag (1992:1434)|hämtdatum=2018-09-14|utgivare=Sveriges riksdag}}</ref>:
<references />
<references />
</div>
</div>
emailconfirmed
713

redigeringar