Light-Bulb icon by Till Teenck.svg Samsynwikin reder ut begreppen. Här presenteras de väsentligaste orden för universitetens samverkan. Definitionerna mognar olika snabbt och vi tar gärna emot respons för att utveckla dem vidare. Skapa ditt användarkonto här alternativt maila till samsyn(at)su.se. Mer information: Huvudsidan.

Kunskapsväxling: Skillnad mellan sidversioner

Från Samsyn
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(Länk t KTP)
Rad 2: Rad 2:


== Tillämpningar ==
== Tillämpningar ==
Den modell som framförallt förknippas med kunskapsväxling är Storbritanniens Knowledge Transfer Partnerships (KTP), ett nationellt program som lanserades på 1990-talet. I Sverige har Högskolan Dalarna och Högskolan i Gävle haft liknande KTP-projekt sedan 2012.  
Den modell som framförallt förknippas med kunskapsväxling är Storbritanniens [[Knowledge Transfer Partnership]] (KTP), ett nationellt program som lanserades på 1990-talet. I Sverige har Högskolan Dalarna och Högskolan i Gävle haft liknande KTP-projekt sedan 2012.  


== Engelsk översättning ==
== Engelsk översättning ==

Versionen från 21 september 2018 kl. 15.29

Kunskapsväxling syftar till att nyttiggöra kunskap och stimulera kunskapsutveckling genom samarbeten mellan ett universitet eller en högskola och ett företag, myndighet eller liknande där en student eller anställd vid lärosätet genomför ett utvecklingsarbete hos den externa parten.

Tillämpningar

Den modell som framförallt förknippas med kunskapsväxling är Storbritanniens Knowledge Transfer Partnership (KTP), ett nationellt program som lanserades på 1990-talet. I Sverige har Högskolan Dalarna och Högskolan i Gävle haft liknande KTP-projekt sedan 2012.

Engelsk översättning

Knowledge Transfer