Light-Bulb icon by Till Teenck.svg Samsynwikin reder ut begreppen. Här presenteras de väsentligaste orden för universitetens samverkan. Definitionerna mognar olika snabbt och vi tar gärna emot respons för att utveckla dem vidare. Skapa ditt användarkonto här alternativt maila till samsyn(at)su.se. Mer information: Huvudsidan.

Samverkanscheck: Skillnad mellan sidversioner

Hoppa till navigering Hoppa till sök
1 530 byte lades till ,  11 februari 2020
(åtgärd behövs)
Rad 1: Rad 1:
Samverkanscheck är ...{{Åtgärd behövs|Text saknas. Utöka eller radera?|datum=2019-11}}
En samverkanscheck är en form av såddfinansiering för en samverkansaktivitet, dvs aktiviteter som representanter inom universitet eller högskola bedriver tillsammans med en eller flera parter utanför akademin. Det kan även gälla aktiviteter som syftar till samverkan, t.ex. hitta lämpliga samarbetsparter.Tanken är att sänka hinder och minska risk i samband med uppstart av samverkansaktiviteter - om försöket inte genererar något resultat har det inte kostat för mycket i tid och externa kostnader. Finansieringen kan komma från lärosätet eller externa finansiärer och villkoren för bedömning kan skifta.{{Åtgärd behövs|Text saknas. Utöka eller radera?|datum=2019-11}}


== Tillämpningar ==
==Tillämpningar==
Xxx
Samverkansfinansiering i form av checkar har använts på ett flertal svenska lärosäten, exempelvis Stockholms universitet, Mittuniversitetet och Uppsala universitet. Benämning, maxbelopp och villkor har skiftat men principen är densamma. Vid Stockholms universitet har exempelvis mindre belopp, främst tänkta för externa kostnader i samband med sonderingsmöten, seminarier och liknande, kallats eventcheckar.


== Engelsk översättning ==
Arbetet med samverkansfinansiering i form av checkar har systematiserats i det nationella projektet ''SAFIR: Samverkansfinansiering - rekommendationer och riktlinjer'', vilket är en del av den s.k. K3-utlysningen finansierad av Vinnova 2017-2020. I SAFIR har sju lärosäten gåt samman för att ta fram best practice för samverkansfinansiering, både för det operativa arbetet och för finansiärer.


==Engelsk översättning==
''Collaboration grant'' är en term som använts vid bl.a. Stockholms unviersitet, men det finns andra varianter.
[[Kategori:Begrepp]]
[[Kategori:Begrepp]]
102

redigeringar

Navigeringsmeny