Light-Bulb icon by Till Teenck.svg Samsynwikin reder ut begreppen. Här presenteras de väsentligaste orden för universitetens samverkan. Definitionerna mognar olika snabbt och vi tar gärna emot respons för att utveckla dem vidare. Skapa ditt användarkonto här alternativt maila till samsyn(at)su.se. Mer information: Huvudsidan.

Samsyn:Administratörer

Från Samsyn
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Sida Mall:Ambox/styles.css måste ha en innehållsmodell "Sanerad CSS" för TemplateStyles (nuvarande modell är "wikitext").


Administratörer, förenklat admin, är användare som har tillgång till administratörsverktygen. Administratörskap ges till användare som ska hjälpa till att hålla efter begrepp och andra användare.

Administratörer kan bland annat utföra följande:

En fullständig lista över behörigheter finns på sidan Special:Grupprättighetslista.

För närvarande finns det 11 administratörer på Samsynwikin. Se även listan över administratörer.

Behörigheter och skyldigheter

Idealt ska administratörsverktygen enbart användas för uppenbara städjobb och blockeringar. Alla arbetsfält på Samsynwikin är öppna för alla – det är inte så att administratörerna mer än andra bestämmer hur saker ska vara. Att få tillgång till administratörverktygen ger inte i sig någon särskild auktoritet att bedöma vad som är rätt och fel; administratörerna är vanliga deltagare som fått tillgång till några extra verktyg.

Hur man får tillgång till administratörsverktygen

Administratörsverktygen delas ut efter behov och motivering.

Förordnandetid

Administratörer får verktygen för den tid de behövs.

Administratörer på Samsynwikin

Se även den automatiskt genererade listan (11 stycken).

Lista över administratörer.

Se även


Den här texten är helt eller delvis baserad på material från svenskspråkiga Wikipedia, Wikipedia:Administratörer, 11 december 2019.
Den här texten är helt eller delvis baserad på material från svenskspråkiga Wikipedia, Wikipedia:Administratörer/Topp, 11 december 2019.

Sida Mall:Navbox/styles.css måste ha en innehållsmodell "Sanerad CSS" för TemplateStyles (nuvarande modell är "wikitext").