Light-Bulb icon by Till Teenck.svg Samsynwikin reder ut begreppen. Här presenteras de väsentligaste orden för universitetens samverkan. Definitionerna mognar olika snabbt och vi tar gärna emot respons för att utveckla dem vidare. Skapa ditt användarkonto här alternativt maila till samsyn(at)su.se. Mer information: Huvudsidan.

Samsyn:Kategorier

Från Samsyn
Hoppa till navigering Hoppa till sök


Samsyns wiki använder olika kategorier för att organisera innehållet, både när det gäller begreppen, arbetsprocessen och alla övriga sidor. Kategorierna syns längst ner på wikisidan och ska vara blåa. Genom att klicka på kategorin går det att få en överblick över andra sidor i samma kategori och om det finns underkategorier.

Kategorisera en sida

Alternativ 1: Utan att redigera sidan

Längs ned på varje wikisida finns texten "Kategorier" och sist i samma rad finns ett plus-tecken (+). Klicka på plus-tecknet för att lägga till sidan i rätt kategori genom att skriva in namnet på kategorin, ex Påbörjat begrepp - IMP. Klicka sedan på den lilla OK-knappen.

HotCat Input Box plain.png

Alternativ 2: Genom att redigera sidan

Menyn som öppnas för att kategorisera en sida.

Klicka "Redigera" upptill på vilken sida helst för att öppna sidans redigerbara läge och verktygsrad.

VisualEditor toolbar actions-sv.png

Till höger i verktygsraden finns en menyikon med tre rader(VisualEditor - Icon - Menu.svg) Via denna kan du enkelt lägga till begreppssidan, eller andra typer av sidor i Samsynwikin i rätt kategori.

Hitta kategorier och sidor


Chart - The Noun Project.svg Hitta till kategorier för samverkansbegreppen


Reporting - The Noun Project.svg Hitta till kategorier för arbetssidor


Handinfo.svg Hitta till kategorier för instruktionssidor


Conferences.svg Hitta kategorierna för personerna som skapar Samsyns wiki

Sida Mall:Navbox/styles.css måste ha en innehållsmodell "Sanerad CSS" för TemplateStyles (nuvarande modell är "wikitext").