Light-Bulb icon by Till Teenck.svg Samsynwikin reder ut begreppen. Här presenteras de väsentligaste orden för universitetens samverkan. Definitionerna mognar olika snabbt och vi tar gärna emot respons för att utveckla dem vidare. Skapa ditt användarkonto här alternativt maila till samsyn(at)su.se. Mer information: Huvudsidan.

Samsyn:Diskussionssidor

Från Samsyn
Hoppa till navigering Hoppa till sök


Alla sidor i Samsyns wiki har en parallell diskussionssida. Den här sidan ger instruktioner för hur dessa sidor hittas, används och fungerar.

Hitta diskussionssidan

Den har sin länk upptill på varje sida där det står "Diskussion". När länken till sidan är blå betyder det att där finns diskussionsinlägg från någon av oss som använder wikin.

Använda diskussionssidan

Diskussionssidan kan användas av alla som har ett användarkonto som en dokumentation- och anteckningssyta för hur man jobbar med sidans innehåll och kanske särskilt för att ge återkoppling på det innehåll som finns eller saknas på sidan.

Exempel på diskussionsinlägg

Om vi upphandlar en externa aktör, är det då samverkan? Tveksamt. Undrar om inte artikeln behöver lyfta tydligare någon aspekt för att "löpande utvärdering" ska kunna vara ett begrepp inom U/H:s samverkansnomenklatur.

Svara på ett inlägg

När man börjar skriva ett svar vecklas en lite större dialogruta ut. När inlägget är färdigt klickar man på “Svara” för att spara inlägget i tråden. Sitt eget användarkonto kommer automatiskt att läggas till på raden innan inlägget så att avsändaren tydligt syns. Det behövs därmed inte att man "skriver under" inlägget innan man sparar.

Starta en diskussion

När länken till diskussionssidan är röd, finna inga inlägg där ännu. Vem som helst som har ett konto i wikin kan starta en diskussion.

  1. Välj ämne för diskussionen, som också blir namnet på tråden.
  2. Börja med att skriva ämnet för diskussionen.
  3. Exempel på ämne kan vara något beskrivande som “Fler referenser” eller “Problem med länk”.
  4. I rutan under skriver man in sitt inlägg.
  5. När man är färdig sparar man inlägget genom att klicka på “Lägg till ämne”.

Få e-post vid omnämning

Det går att omnämna (tagga) andra användare i ett diskussionsinlägg, via ikonen med plustecken och en person (Flow-mention.svg).

Om man önskar få e-postmeddelanden när någon omnämner en så kan man se över sina inställningar för aviseringar och också försäkra sig om att e-postfunktionen är aktiverad.

Bevaka en diskussion

Om man har en begreppssida på sin bevakningslista får man automatiskt notiser om någon gör ett diskussionsinlägg på den sidan. Genom att klicka på den lilla stjärnan upptill på en sida nära fliken för "Redigera" lägger man till en sida på sin bevakningslista. När en ändring sker på bevakningslistan skickas ett e-post om det så att man kan följa eller svara i diskussionen. För det gäller att e-postfunktionen är aktiverad.

Andra diskussionssidor

Varje användarkonto har också en parallell diskussionssida, som kallas för användardiskussion. Den egna diskussionssidan syns uppe bland användarverktygen:
Användarverktyg - Wiki introduktion.png
Den här diskussionssidan används när man vill skriva till någon annan i projektet utan att det är särskilt kopplat till något av begreppen. Även alla inlägg på en användardiskussions syns för andra i Samsyns wiki på samma sätt som att alla andra sidor är synliga och redigerbara för den som har konto.

Bildspel om diskussionssidorna

De här instruktionerna om diskussionssidor finns samlade i ett illustrerat bildspel som kan öppnas och laddas ner om så önskas.


Sida Mall:Navbox/styles.css måste ha en innehållsmodell "Sanerad CSS" för TemplateStyles (nuvarande modell är "wikitext").